نکات کلیدی سیم کشی ساختمان

نکات کلیدی سیم کشی ساختمان

انجام صحیح و اصولی نکات کلیدی سیم کشی ساختمان یکی از مهم ترین شرایط برای حصول اطمینان از نتیجه مطلوب است. در مطالب قبلی که در وبلاگ آسمان سمنان منتشر شده بود، به طور مشخص به اهمیت رعایت استانداردها و رعایت ضوابط تعیین شده در زمینه سیم کشی ساختمان اشاره شد و این امر باعث کاهش خطر آسیب می شود. در این پست به نکات مهم و ضروری اشاره شده است که باید توسط برق کاران در این زمینه کاملا مورد توجه قرار گیرد که امیدواریم برای شما مفید باشد.

چرا تاکید می کنیم برای برق رسانی ساختمان باید طبق آئین نامه و قوانین عمل کنید. از آنجایی که حفظ امنیت یک ساختمان بسیار مهم است، به این معنا که همه چیز به درستی و به درستی انجام شود، از تجهیزات استاندارد استفاده شود، زمینه آسیب ها و خطراتی مانند آتش سوزی کاهش یابد و همچنین سلامت و ایمنی برقکار در در محل کار تضمین شده است. یکی دیگر از مزایای توجه به نکات کلیدی سیم کشی ساختمان این است که در صورت بروز مشکل به راحتی می توان سیستم را ارزیابی و عیب یابی کرد و در کمترین زمان و با کمترین هزینه می توان نقص را برطرف کرد. پس اولین نکته ای که در خصوص برقی شدن ساختمان ها مطرح می شود رعایت اصول و ضوابط است.

 نحوه قرار گیری کلید و پریز در آشپزخانه باید به چه صورت باشد؟

  • برای تامین روشنایی لازم برای این محیط باید کلیدها را در ورودی آشپزخانه قرار داد و دسترسی آسان به کلیدها به خصوص در شب اهمیت پیدا می کند.
  • برای اتصال فندک خود اجاق گاز به برق باید کنتاکت زیر سطح گاز قرار گیرد تا با شعله تماس پیدا نکند.
  • یکی از نکات کلیدی در سیم کشی آشپزخانه ساختمان، پرهیز از قرار دادن پریز برق در محل در نظر گرفته شده برای ماشین ظرفشویی است. زیرا احتمال تصادف، اتصال کوتاه و حتی آتش سوزی وجود دارد.
  • کلیدهای مربوط به روشن کردن هالوژن سقف و ارگ با کلید مربوط به روشنایی اصلی این محیط متفاوت است. از آنجایی که استفاده از هالوژن در موارد خاصی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • یکی از نکات مهم برای سیم کشی بخش پذیرایی منازل مسکونی، استفاده از جعبه فیوز است که به عنوان جدیدترین، ایمن ترین و متداول ترین روش سیم کشی ساختمان توصیه می شود و پریزهای چند منظوره از هر کدام را بررسی کرد. به دیگری با استفاده از سیم های قطر 2.5 و در نهایت کل چیز به جعبه فیوز منتهی می شود.

    simkeshi

مراحل اصلی برای برق کشی ساختمان و نصب کلید و پریزها:

تهیه نقشه: برقکار با استفاده از نقشه دقیق می تواند کار را با سرعت و دقت بیشتری انجام دهد و لازم است نقشه برق بر اساس استانداردهای تعیین شده در خصوص سیم کشی ساختمان تهیه شود تا مشخص شود که کدام قسمت می تواند کار را انجام دهد. نیاز به سوئیچ و کنتاکت
خط تراز: با استفاده از این خط مطابق با استانداردها و نقشه و با توجه به فاصله لازم از کف تا محل نصب کلیدها، دیوار را مشخص می کنند تا نخ را در کجا ساخته شود و در نهایت کلیدها و پریزها باید به دقت در فضای دیوار تعبیه شوند.
در حین سیم کشی ساختمان برای انجام گود شدن دیوار جهت قرار دادن لوله های برق و کلید باکس رعایت نکات ایمنی و عدم تخریب دیوار با ظرافت کامل و ابزارهای پیشرفته مخصوص این امر ضروری است. کار، مانند یک شیار. زن، چکش برقی هلیت و …. محل مورد نظر را برش داده و اندازه مشخصی برای قرار دادن کلید و کنتاکت گرفته است.
در مرحله بعدی سیم کشی برق، جعبه های لازم را در داخل دیوار و در شیار ایجاد شده قرار می دهند و سپس لوله هایی برای لوله های برق، لوله های برق PVC یا … که برای عبور سیم ها استفاده می شوند، در مکان های مخصوص نصب می شوند.. تمامی این کارها بر اساس نقشه سیم کشی ساختمان انجام می شود و اینجاست که اهمیت داشتن نقشه دقیق مشخص می شود.
در مرحله آخر برقکار عملیات اصلی را انجام می دهد و با کمک ابزاری به نام فنر کابل سیم های لازم برای برق و تلفن و آنتن را از لوله ها عبور داده و به کلیدها و کنتاکت ها متصل می کند و این امکان را نیز به آنها می دهد. به جعبه فیوز وصل شود.

توجه ! رعایت نکردن موارد زیر توسط برقکار می‌تواند خطرات اجتناب ناپذیری به همراه داشته باشد :

1. در تابلو برق سیم های خنثی باید با ترمینال پیچی و یا با ورق و روکش عایق (لاک حرارتی) وصل شوند و برقکار از پیچاندن سیم ها و چسبیدن با نوار اکیدا خودداری کند.
2 نصب پنکه در حمام ممنوع است مگر اینکه IP44 باشد که باید حداقل 60 سانتی متر از خروجی دوش فاصله داشته باشد.
3. از بدنه اجسام به عنوان هادی اتصال به زمین استفاده نشود.
4. عبور لوله برق از کف سرویس بهداشتی، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و مکان های مرطوب با آب ریزش ممنوع است.
5. اجرای لوله برق به صورت مورب از دیوارها ممنوع است.
6. حداقل فاصله مجاز دتکتور تا دیوار 10 سانتی متر است ولی اکیدا توصیه می شود کمتر از 50 سانتی متر نباشد.
7. استفاده از چاهک آسانسور برای عبور تاسیسات برقی به استثنای کابل آسانسور ممنوع است.
8 لوله هایی که در سقف کاذب قرار می گیرند ترجیحاً باید به روش های تمیز و متداول با بست ها و تکیه گاه های مناسب ساخته شوند که هنگام پیچ یا میخ زدن سقف شفاف باشند.
9. استفاده از لوله های پلاستیکی در ساخت برق از سال 1368 ممنوع شده است، چون دوام بسیار کمی دارند، مخصوصاً پس از چند سال به شدت شکننده می شوند و عبور فنر از آنها باعث شکستن آن می شود. به جای آن باید از لوله های انعطاف پذیر استاندارد استفاده شود.

simkeshi2

نظرات شما در مورد نکات کلیدی سیم کشی ساختمان

خوشحال میشیم شما دوستان اگر تجربه ای در زمینه سیم کشی ساختمان دارید با ما در زیر این پست به اشتراک بگذارید.

5/5 - (5 امتیاز)
پشتیبان سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *