آشنایی با فیبر نوری

آشنایی با فیبر نوری

این روزها فیبر نوری سر و صدی زیادی کرده و جایگاه خود را در صنعت کم کم باز کرده‌اند. تا جایی که در اکثر بخش‌ها ردپای آن را می‌بینیم . امروز در آسمان سمنان قصد داریم طی یک مقاله تخصصی شما را با فیبر نوری آشنا نماییم، خوشحال می شویم که شما پیشنهادات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید، تا ما روز به روز به گردآوری مطالب تخصصی در حوزه ساختمان سازی بهتر از گذشته عمل کنیم تا هموطنان عزیز ما با شناخت و آگاهی از بهترین محصولات در بازار استفاده نمایند.  همچنین شما دوستان می توانید انواع لوله برق، لوله برق پی وی سی، یو پی وی سی و  غیره را از مجموعه آسمان سمنان با بهترین قیمت از ما خریداری نمایید.

فیبر نوری چیست؟

قبل از شروع و آشنایی با کاربرد های فیبر نوری بهتر است آن را به خوبی بشناسیم. کابل نوری یا تار نوری  رشته باریک و بلندی از یک مادّه شفاف مثل شیشه یا پلاستیک می باشد که می‌تواند نوری را که از یک سرش به آن وارد شده است، از سر دیگر خارج نماید. فیبر نوری داری پهنای باند بسیار بالاتر از کابل‌های معمولی است، با فیبر نوری می‌توان داده‌های تصویر، صوت و داده‌های دیگر را به راحتی با پهنای باند بالا تا510 گیگابیت بر ثانیه و یا بالاتر انتقال دهد. کابل‌ فیبر نوری به 2 دسته تک‌حالته Single mode و چندحالته Multi mode در بازار شناخته می‌شود.

ساختار فیبر نوری:

از فیبرهای نوری به طور کلی از جنس سیلیسیم دی‌اکسید برای انتقال انواع داده‌ها توسط نور لیزر استفاده می شود.  معمولا یک کابل فیبر نوری که کمتر از یک اینچ قطر دارد از مجموعه ای از این فیبرها تشکیل شده است که می‌تواند صدها هزار مکالمه صوتی را حمل کند. فیبرهای نوری نوع تجاری ظرفیت 2٫5 گیگابایت در ثانیه تا 10 گیگابایت در ثانیه را  برای انتقال دیتا فراهم می‌سازند. کابل نوری از چندین لایه ساخته می‌شود. درونی‌ترین لایه  هسته نامیده می شود. هسته معمولاً شامل یک تار کاملاً بازتاب کننده از شیشه خالص می باشد.در بعضی از کابل‌ها از پلاستیک کاملاً بازتابنده  بجای شیشه ساخته می‌شود، که هزینه ساخت را پایین می‌آورد. با این حال، یک هسته  ساخته شده از پلاستیک معمولاً کیفیت شیشه را ندارد و بیشتر برای حمل داده‌ها در فواصل کوتاه مورد استفاده قرار می گیرد.

فریم هالوژن

کاربردهای فیبر نوری

کاربردهای نظامی: کابل نوری کاربردهای بی‌شماری در صنایع جنگ‌ افزاری دارد که از آن جمله می‌توان برقراری ارتباط و کنترل با آنتن رادار، کنترل و هدایت موشک، ارتباط زیردریایی را نام برد.

کاربردهای پزشکی: فیبرنوری در تشخیص بیماری ها و آزمایش های گوناگون در پزشکی کاربرد بسزایی دارد که از آن جمله می‌توان دزیمتری غدد سرطانی، شناسایی نارسایی‌های داخلی بدن، جراحی لیزری، استفاده در دندانپزشکی و اندازه‌گیری مایعات و خون و … نام برد.

کاربرد فیبرنوری در روشنابی: 

 در این فناوری نور از منبع نوری که می‌تواند نور مصنوعی و یا نور طبیعی باشد وارد فیبر نوری شده و از این طریق به محل مصرف منتقل می‌شود. به این ترتیب نور به هر نقطه‌ای که در جهت تابش مستقیم آن نمی‌باشد منتقل می‌شود.

کاربرد در مخابرات: یکی از مرسوم ترین و پر کاربردترین فیبر نوری، انتقال اطلاعات توسط نور لیزر می باشد.

تفاوت های کابل نوری سینگل مد و مالتی مد

کابل نوری Single mode یا تک حالته یا سینگل مد،  از نظر نامگذاری معنای عملکرد حرکتی نور را در خود دارا می باشد ، این فیبر اجازه انتقال یک نوع از حالت نور را در طول مسیر خود فراهم می سازد، در حالی که فیبر نوری مالتی مد multimode، مالتی مد امکان انتقال حالت های مختلفی از نور را  برای ما مهیا می نماید. تفاوت بین نوع حرکت تک حالته و چند حالته نور  عمدتا به دلیل تفاوت در  قطر هسته این فیبر ها  شکل می گردد ، علاوه برا آن ویژگی های بیشتری را در انتقال شامل طول موج و منبع نور ، پهنای باند ، فواصل قابل پشتیبانی  و هزینه های راه اندازی و.. را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

تیم آسمان سمنان

جهت هرگونه پرسش و مشاوره از قیمت و جزئیات محصولات با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

به این مقاله امتیاز دهید
پشتیبان سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *