قوطی کلید برق یکی از ابزارهای اساسی در سیمکشی ساختمانها است که در جایگذاری و نصب کلید و پریز نقش مهمی را ایفا مینماید. نقاط ابتدایی و انتهایی تمامی سیمهای برق در ساختمان در داخل کلید یا پریز بوده و به منظور اینکه گرد و غبار یا سیمان به آنها آسیبی نرساند از قوطی کلید برق استفاده میکنند.
قوطی کلید برق در داخل دیوار بتنی قرار گرفته و سیمهای خروجی از کلید و پریزها و تابلوها در داخل آن به یکدیگرمتصل میشوند. زمانی که سیمها داخل این قطعه جای گرفتند، درپوش روی آن قرار داده میشود تا بتن داخل آن نشود و تجهیزات برقی کلیدها آسیب نبینند.
نصب قوطی کلید برق
در زمان نصب این محصول باید توجه داشت که قوطی کاملاً هم سطح دیوار نصب شود و دور تا دور آن به منظور استحکام کافی گچ کاری شود. نصب قوطی کلید برق شامل چند مرحله است که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد:
قوطی گذاری روی دیوار گچ شده
- در ابتدا باید توسط شیار زن محل نصب قوطی کلید را روی دیوارهای گچ شده مشخص نمود.
- قوطیها را آماده کرده و به تعدادی که در هر قسمت قرار است استفاده شود به یکدیگر متصل میکنیم.
- در این مرحله قوطی¬های آماده شده را در شیارهایی که از قبل زده شده تست میکنیم.
- پس از اینکه از مناسب بودن محل نصب قوطی کلید برق اطمینان پیدا نمودید نوبت به نصب آنها میرسد. استفاده از گچ خاکی برای نصب بسیار مناسب است.
نصب قوطی کلید روی دیوارهای کاذب
برای این کار، باید آنها را پیچ کنید. قوطیهایی که روی این نوع دیوارها به کار میروند متفاوت از قوطیهای پلاستیکی معمولی هستند و باید از سازههای فلزی کمک گرفت.
قوطی گذاری در کاشی و سنگ
نصب قوطی کلید برق در زیر کاشی و سنگ مانند قوطی گذاری در دیوار گچی است با این تفاوت که برای کاشی و سنگ دیگر نیازی نیست که دیوار را شیار بزنید و قوطی را در داخل کارنصب نمایید. در واقع زمانی که کاشی یا سنگ نصب میشود، در حدود پنج سانتی متر ملات سیمان پشت آنها ریخته میشود و از آن جایی که قوطی هم پنج سانت است دقیقا میتوان آن را در آن ناحیه نصب نمود.
نکات مهم در نصب قوطی کلید برق
- قوطی کلید برق باید از جنس مواد نو و با کیفیت تهیه شوند تا در زمان نصب با مشکل مواجه نشوید.
- قبل از جایگذاری قوطی کلید برق باید از تعدادی که مورد نیاز است اطمینان حاصل کنید تا پس از تمام شدن عملیات سفیدکاری دچار دردسر نشوید.
- کلید و پریز یکپارچه نیز در بازار موجود است که زیبایی خاصی دارند و شما میتوانید آنها را برای نصب انتخاب کنید.
- در نصب قوطی کلید برق بسیار دقت کنید زیرا کوچکترین کار اشتباه میتواند کیفیت کار شما را تحت تأثیر قرار دهد.
انواع قوطی کلید برق
قوطی کلید در انواع مختلف و کاربردهای گوناگون در بازار موجود هستند:
قوطی نوع قدیمی یا شاپوری:
این نوع قوطی کلید ظاهری مکعبی شکل با چهار خروجی لولهای شکل دارد که برای استفاده کادر گروهی مناسب نمیباشد و تنها میتوان از آن به صورت تکی یا چند قوطی مجزا کنار یکدیگر استفاده نمود. برای تولید این نوع قوطیها از مواد درجه یک یا دو بهره میگیرند که جنس PVC نسوز آن دارای استحکام و مقاومت بالایی میباشد. امروزه از این نوع قوطیها در برخی از پروژهها استفاده میکنند.
نوع جدید قوطی کلید برق:
ظاهر این قوطیهای جدید متفاوت از مدل قدیمی بوده و با دو نوع کیفیت تولید میشوند:
- جنس سفید شفاف با مواد نو
- جنس سیاه با مواد درجه دو
ویژگی منحصربفرد این قوطی کلید برق این است که میتوان کلید و پریز با کادر دو خانه، سه خانه و… را در آن نصب نمود. برای نصب این قوطیهای جدید در کنار یکدیگر میتوان از رابطهایی استفاده کرد که امکان تنظیم فاصله میان دو کادر فراهم شود.
قوطی کلید درایوال یا کناف:
انتهای این نوع قوطی کلید برق گرد بوده و برای نصب در دیوارهای پیش ساخته یا کناف مورد استفاده قرار میگیرد.
قوطی کلید گالوانیزه:
قوطی کلید برق گالوانیزه یا فلزی یکی از تجهیزات کارآمد در برق کشی توکار میباشد. این قوطی داخل دیوار نصب شده و تمامی رشته سیمها و متعلقات کلید و پریزها در داخل آن جای میگیرند. عمر و ماندگاری کلید و پریز با قوطی کلید برق گالوانیزه در برابر رطوبت، ضربه یا جریان برق افزایش مییابد.
به جز موارد بالا انواع دیگری از قوطیهای کلید برق وجود دارند که میتوان آنها را از نظر جنس، طرح، عمق، مدل و رنگ تفکیک نمود:
- قوطی کلید رابط دار مواد نو
- قوطی کلید رابط دار رنگی
- شایلین کشویی
- قوطی عمیق با رابط
- بست با رابط عمیق
- بست بدون رابط
- لگراند
نکات ایمنی مهم نصب کلید و پریز برق
هنگام نصب حتما فیوز برق را خاموش کنید.
هنگام نصب پریز دقت کنید که محکم نصب شده باشد تا در هنگام استفاده آسیبی به آن وارد نشود.
پریزهای نستک دارای قفل کودک هستند تا از خطر قرار دادن اجسام نوک تیز در پریز جلوگیری شود.
به یاد داشته باشید که هرگز پریز برق را با دست خیس لمس نکنید.استاندارد نصب کلید و پریز در ارتفاع
ارتفاع نصب کلیدها و پریزها یکی از مهمترین مسائلی است که باید در نمودار سیم کشی برق ساختمان به درستی به آن پرداخته شود. این استاندارد بسته به مکان های مختلف مانند آشپزخانه، حمام یا اتاق خواب متفاوت است. استاندارد نصب ساید بای ساید جعبه کلید و پریز نیز باید رعایت شود. در اینجا به نکاتی مربوط به رعایت فاصله در هنگام نصب کلید و پریز و استانداردهای مربوطه اشاره می شود.
- توجه داشته باشید که هنگام نصب کلید و پریز در کنار هم، فاصله مراکز باکس های برق با در نظر گرفتن اسپیسر نباید کمتر از 91 میلی متر باشد. البته این فاصله بدون توجه به فاصلهگیر نباید کمتر از 71 میلیمتر باشد.
- ارتفاع استاندارد کلید چراغ از سطح زمین 110 تا 120 سانتی متر است.
- ارتفاع استاندارد خروجی حمام از سطح زمین 120 سانتی متر است.
- ارتفاع استاندارد خروجی در آشپزخانه 60 و 120 سانتی متر از سطح زمین است.
- ارتفاع استاندارد پریز برق، تلفن و آنتن از سطح زمین 30 تا 40 سانتی متر است.
خرید قوطی کلید و پریز آسمان سمنان
قوطی کلید آسمان سمنان در انواع مختلف و با کیفیت بسیار بالا از متریال درجه یک تهیه شده و با توجه به قیمت مناسبی که دارد، گزینه ایده آلی برای محافظت از سیمهای برق داخل دیوارها است.
لازم به ذکر است که باید هنگام خرید قوطی کلید برق، کیفیت، ابعاد و اندازه آنها را با دقت در نظر بگیرید تا در زمان نصب دچار مشکل نشوید. شما عزیزان میتوانید برای خرید انواع قوطیهای کلید برق در رنگها و جنسهای مختلف با مشاوران آسمان سمنان در تماس باشید.