بهترین روش لوله کشی برق ساختمان

روش لوله کشی برق ساختمان

روش لوله کشی برق ساختمان در هر پروژه ساختمانی نیاز به توجه تخصصی دارد و به طور مستقیم با ایمنی انسان ها و تاسیسات و تجهیزاتی که مردم اداره می کنند مرتبط است. محدوده سیم کشی برق باید کلیه لوله ها و لوازم جانبی، سیم کشی، کلیدها و پریزهای برق، خروجی های خار، جعبه های اتصال، اتصالات رز سقفی و غیره را جهت نصب، آزمایش و راه اندازی پوشش دهد. این مقاله ساختمانی برق جزئیات جامعی از روش های مختلف نصب مواد و لوله ها در هر روش نصب در پروژه های ساختمانی را ارائه می دهد.

بهترین روش لوله کشی برق ساختمان چگونه است؟

مرحله اول

در مرحله اول با داشتن نقشه ساختمان، اجرای سیستم زمین برای جلوگیری از برق گرفتگی احتمالی به افراد ضروری است. سپس از طریق طراحی و نقشه برداری، محل و مسیر تجهیزاتی مانند پریز و کلید را تراز می کنیم تا ظاهری صحیح و مناسب با محیط داخل ساختمان ایجاد کنیم.

سپس باید به کمک دسته و تبر در تمامی جاده های مشخص شده در نقشه شیار ایجاد کنیم و لوله ها را از محل های مشخص شده عبور دهیم. سپس جعبه های برق کلید، پریز و لوله را در این مکان ها نصب می کنیم تا لوله ها نیز ثابت نگه داشته شوند و سپس قسمت هایی که شیار ایجاد شده را با گچ می پوشانیم. در انتهای کار برای محافظت از لوله ها در برابر ضربه از کف ماهیچه کشی استفاده می نماییم. استفاده از لوله های سخت PVC در این مرحله مناسب تر است.

مرحله دوم

با استفاده از کارتر، دو سر لوله را برش می دهیم تا سیم های برق از آن عبور کند و سپس فنر کابل را از طریق لوله ها رد می کنیم. با استفاده از چسب برق انتهای سیم ها را به یکدیگر و سپس به فنر سیم کشی وصل می کنیم. در طرف دیگر دهانه لوله، فنر سیم کشی را بکشید تا سیم های برق از کل لوله عبور کنند. در نهایت پس از عبور سیم های برق از لوله، انتهای سیم ها را با ابزار چین دار برش داده و چین می دهیم.

مرحله سوم

در اخر با تکمیل کلیه قسمت های داخلی ساختمان، قطعاتی مانند کلید ها، پریز ها و آیفون در محل های مشخص شده نصب می شوند.

مهمترین قوانین در لوله کشی برق ساختمان

مجرا باید در خطوط مستقیم گذاشته شود که در سطح باقی بمانند مگر اینکه در نقشه ساختمانی به گونه دیگری مشخص شده باشد . انتهای لوله باید کاملاً آب بندی شود تا از ورود آب یا سایر زباله ها به داخل مجرا جلوگیری شود.

از جمله مزایای لوله کشی توکار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • زیبایی بیشتر: سیم‌های برق در داخل لوله‌ها پنهان می‌شوند و نمای ساختمان را زیباتر می‌کنند.
  • ایمنی بیشتر: لوله‌ها از سیم‌ها در برابر آسیب‌های فیزیکی محافظت می‌کنند.
  • سهولت تعمیر و نگهداری: در صورت بروز مشکل در سیم‌کشی، می‌توان با باز کردن لوله‌ها، سیم‌ها را تعمیر یا تعویض کرد.

علاوه بر این، لوله کشی توکار از نظر استانداردهای ملی و بین‌المللی نیز توصیه شده است.

در روش لوله کشی توکار، ابتدا باید نقشه سیم کشی ساختمان تهیه شود. این نقشه نشان می‌دهد که سیم‌ها باید از چه مسیرهایی عبور کنند و در چه نقاطی باید به یکدیگر متصل شوند.

انواع لوله های مورد استفاده در هنگام لوله کشی برق خانه

لوله های خرطومی

این لوله ها به دلیل ظاهر خرطومی شکلی که دارند به لوله های خرطومی معروف هستند و انواع مختلفی دارند. لوله های خرطومی ساده، PVC ، پلی اتیلن، کشاورزی، هواکش و فلزی از انواع مختلف لوله های خرطومی هستند. در برق کشی ساختمان، لوله های خرطومی ساده، PVC و فلزی استفاده می شوند که انعطاف پذیری بالایی دارند و در پیچ و خم ساختمان ها به کار گرفته می شوند. بهتر است از این لوله ها در قسمت های روکار ساختمان استفاده شود زیرا مقاومت چندانی در برابر ضربه ندارند.

روش لوله کشی برق ساختمان

لوله خرطومی ساده

جنس لوله های خرطومی ساده از پلی آمید است و امروزه دیگر استفاده از آن ها در لوله کشی برق ساختمان توصیه نمی شود. از معایب این لوله ها می توان به شکنندگی آن ها و عدم مقاومتشان در برابر حرارت و آتش اشاره کرد.

لوله خرطومی PVC نسوز

جنس لوله های PVC مانند لوله های خرطومی ساده است، اما با این تفاوت که لوله های خرطومی PVC به دلیل داشتن روکش p.v.c مقاومت بیشتری در برابر حرارت و آتش دارند. استفاده از این نوع لوله ها نیز دیگر در ساختمان توصیه نمی شود.

لوله خرطومی فلزی

لوله های خرطومی فلزی در دو نوع روکش دار و بدون روکش در بازار عرضه می شوند. اما لوله های فلزی روکش دار که از جنس p.v.c هستند کاربرد بیشتری دارند. لوله های خرطومی فلزی PVC بیشتر برای محافظت از سیم و کابل دوربین های خانه و داکت اسپیلت ها، به صورت روکار استفاده می شوند.

لوله های پلاستیکی سخت PVC

جنس این لوله ها از p.v.c سخت است که کاملا عایق هستند. همچنین از دیگر خصوصیات لوله های سخت PVC می توان به مقاومت آن ها در برابر مواد اسیدی و شیمیایی، زنگ زدگی، سایش، رطوبت و سهولت در نصب اشاره کرد. از این لوله ها بیشتر در زیر ساخت های بتنی ساختمان استفاده می شود. لوله های PVC نسبت به لوله های خرطومی از استحکام بیشتری برخوردارند. به دلیل قیمت مناسب لوله های PVC، این لوله ها نسبت به دیگر لوله ها مقرون به صرفه تر هستند و محبوبیت بیشتری دارند.

لوله فولادی سخت گالوانیزه

لوله فولادی سخت گالوانیزه به عنوان ایمن ترین و محافظ ترین شکل راه آهن الکتریکی شناخته می شود. مهم است که مجرای فولادی حفاظت فیزیکی/مکانیکی عالی برای سیم‌کشی فراهم کند و همچنین به عنوان سپر زمین عمل کند، EMI (تداخل الکترومغناطیسی ناشی از انتشار میدان) را کاهش داده و هرگونه اثر RFI خارجی (تداخل فرکانس رادیویی) را به حداقل برساند. همچنین به عنوان یک هادی زمین تجهیزات در مدار عمل می کند، در نتیجه نیازهای سیم کشی را کاهش می دهد و نصب را ساده می کند. لوله فولادی را می توان در داخل و خارج از منزل، در مکان های خشک یا مرطوب، در معرض یا پنهان، در تمام شرایط جوی و در مکان های خطرناک نصب کرد.

اصول لوله کشی برق:

  • لوله کشی برق در قسمت های توکار ساختمان به صورت مورب صحیح نیست.
  • عدم استفاده از زانو و سه راهی در قسمت های توکار ساختمان
  • در قسمت های روکار ساختمان با استفاده از بست های دو پیچه، مانع برخورد لوله با دیوار شوید.
  • لوله های برق هنگام نصب باید خالی باشند و سیم کشی در آن ها باید بعد از نصب انجام شود.
  • اجرای لوله کشی برای پریزهای برق در کف به صرفه تر از لوله کشی در سقف است. زیرا شیار زنی و سیم کمتری استفاده می شود.
  • در محل هایی که به لوله هایی با طول بلند نیاز دارید، از بوشن ها برای اتصال آن ها به یکدیگر استفاده کنید.
  • کلیه لوله کشی های برق توکار ساختمان به وسیله لوله های سخت PVC انجام شود. زیرا از نظر هزینه نسبت به لوله های پلی اتیلن مقرون به صرفه تر هستند.
  • انتهای کار جهت جلوگیری از شکستن و ضربه دیدن لوله ها از کف ماهیچه کشی استفاده شود.
  • هنگام اتصال لوله ها به یکدیگر به وسیله زانو، ضروریست از نوار چسب مناسب استفاده شود، تا لوله ها به یکدیگر اتصالی محکم تر داشته باشند.
  • در هنگام شیار زنی باید دقت داشته باشید که بیشتر از نصف ضخامت دیوار کنده کاری نشود.
5/5 - (5 امتیاز)
پشتیبان سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *