مراحل کامل تعویض سیم کشی ساختمان

مراحل کامل تعویض سیم کشی ساختمان

زمانی که شما در یک ساختمان قدیمی سکونت دارید ممکن است به برخی از مشکلات برخورده باشید. این مشکلات می‌تواند شامل قطعی های پی در پی برق، اتصالی لوازم برقی، کم و زیاد شدن فشار برق و … باشد. یکی از راه حل هایی که در اینجور مواقع پیشنهاد می‌شود، تعویض سیم کشی ساختمان است. سیستم برق‌ کشی ساختمان های مسکونی و اداری بعد از مدتی ممکن است دچار پوسیدگی و یا مشکلات زیادی شوند. بنابراین باید منتظر مشکلاتی که در آینده بخاطر این موضوع پیش می‌آید باشیم.

ما در این مقاله تصمیم گرفته ایم تا مراحل کامل تعویض سیم کشی ساختمان را به شما عزیزان توضیح دهیم تا اطلاعات دقیقی در این حوزه داشته باشید. بنابراین با آسمان سمنان همراه باشید.

انجام تعویض سیم کشی ساختمان مرحله به مرحله

برای انجام اموری مانند تعویض سیم کشی ساختمان که نیاز به تخصص زیادی است شما باید یک سری مراحل را انجام دهید تا با هیچ مشکلی مواجه نشوید. این مراحل را حتما در نظر داشته باشید. مراحل انجام تعویض سیم کشی ساختمان عبارت اند از:

  • تهیه نقشه سیم کشی برق (نقشه جدید)
  • انتخاب مدل سیم کشی برق ساختمان
  • شروع لوله گذاری (از سقف یا از کف)
  • تعویض تمامی سیم ها و کابل ها
  • عبور سیم های جدید از لوله های برق

تمامی این موارد باید با دقت کافی انجام شوند تا تمامی امور مربوط به تعویض سیم کشی ساختمان به درستی انجام شود. حال در ادامه در خصوص تک تک این مراحل صحبت خواهیم کرد تا شما اطلاعات دقیقی را دریافت کنید.

1- تهیه نقشه سیم کشی برق ساختمان برای تعویض

مراحل کامل تعویض سیم کشی ساختمان

این مرحله مختص کسانی است که قصد تعویض تمامی سیم و کابل های ساختمان و همچنین ایجاد مسیری جدید برای سیم کشی برق ساختمان دارند. برای مثال شما اگر بخواهید سیم کشی برق را عوض کنید باید تمامی موارد مانند جایگان های قوطی کلید و پریز ها و همچنین خروجی های برق را مشخص کنید تا عملیات تعویض سیم کشی ساختمان به درستی انجام شود. این نقشه هرچقدر آسان تر و کوتاه تر باشد به همان میزان در میزان مصرف سیم و کابل و همچنین اجرت کارگران صرفه جویی خواهد شد و سرعت عمل بالاتری نیز خواهد داشت.

2- انتخاب مدل سیم کشی برق ساختمان

اولین موضوعی که باید در انجام تعویض سیم کشی برق ساختمان در نظر داشته باشید این است که سیم و کابل ها قرار است روکار باشند یا توکار؟ این موضوع اهمیت زیادی دارد و شما باید با توجه به شرایط خود بهترین تصمیم را بگیرید. در روش روکار، تمامی سیم و کابل ها از روی دیوار رد شده و هر کسی می‌تواند به آنها دسترسی داشته باشد. ولی در سیم کشی توکار به دلیل عبور سیم و کابل از داخل لوله های برق درون دیوار افراد عادی دسترسی به آنها نداشته و خطرات ناشی از آن هم به مراتب کم تر است.

البته باید در نظر داشته باشید که هزینه سیم کشی ساختمان به روش توکار بسیار گران تر از روکار خواهد بود. دلیل آنهم این است که در روش توکار شما نیاز به کندن دیوار و مسیر های سیم و کابل هستید. بعد از تخریب و انجام سیم کشی هم باید نسبت به تعمیر آن اقدامات لازم را انجام دهید. روش های توکار زمانی پیشنهاد می‌شود که شما قصد بازسازی خانه یا ساختمان خود را داشته باشید و در هنگام کنده کاری سیم کشی ساختمان خود را نیز انجام دهید تا هزینه بالایی برایتان نداشته باشد.

3- شروع لوله گزاری در صورت لزوم

مراحل کامل تعویض سیم کشی ساختمان

شما به عنوان مدیر پروژه باید انتخاب کنید که شروع لوله گزاری برق از سقف باشد یا از کف. اگر سیم کشی شما قبلا روکار بوده و الان قصد انجام سیم کشی توکار ساختمان را دارید، باید از سقف یا کف برای انجام امور لوله گزاری استفاده کنید. حالا چطور باید انتخاب کنید که از سقف لوله گزاری انجام شود یا از کف؟ اگر ساختمان شما دارای سقف کاذب است، بهترین کار لوله گذاری از سقف است ولی اگر ساختمان شما سقف کاذب نداشته و محیط نیز مربوط نیست، می‌توانید از روش لوله کشی برق از کف استفاده کنید.

البته لوله گزاری در صورتی که برق کشی ساختمان شما توکار بوده و فقط قصد تعویض سیم و کابل ها را داشته باشید، اصلا منطقی نیست و این روش فقط برای کسانی است که ساختمان آنها از روش سیم کشی روکار در گذشته استفاده شده است.

4- تعویض تمامی سیم و کابل ها

در واقع مهم ترین بخش تعویض سیم کشی برق ساختمان، مربوط به سیم و کابل ها می‌باشد. در ابتدا شما باید نسبت به خرید سیم و کابل استاندارد و با کیفیت اقدام کرده باشید تا طول عمر بالاتری داشته و از خطرات احتمالی آینده جلوگیری کند. بعد از خرید آنها نوبت به تعویض آنها با سیم های قدیمی می‌رسد. در صورتی که سیم کشی برق ساختمان شما از قبل روکار بوده، پس قطعا تعویض سیم و کابل ها بسیار راحت خواهد بود فقط باید جریان برق را کاملا قطع کرده و سپس سیم و کابل ها را از داخل داکت خارج کنید.

مطالعه کنید  راهنمای انتخاب بهترین لوله برای استخر

مراحل کامل تعویض سیم کشی ساختمان

در صورتی که سیم کشی برق ساختمان شما توکار است ممکن است تعویض سیم و کابل ها کمی دشوار باشد. شما باید بعد از قطع کردن کنتور برق توسط فیوز های مینیاتوری، اتصال سر سیم ها به فیوز هر مدار را باز کرده و از طرف دیگر، سیم را آزاد کنید. (به احتمال زیاد سر دیگر سیم به کلید پریز های ساختمان متصل شده است). برای باز کردن سیم های مربوط به کلید پریز فقط کافیست با پیچ گوشتی تمامی اتصالات مربوط به آن را باز کرده تا آزاد شوند.

5- عبور سیم های جدید از داخل لوله برق یا داکت

مرحله آخر از تعویض سیم کشی ساختمان مربوط به عبور سیم های جدید از داخل لوله های برق در روش توکار یا عبور از داخل داکت ها در روش روکار است. در این مرحله فقط کافیست با توجه به فنر سیم کشی، سیم و کابل جدید را به یک سر سیم ببندید و از سوی دیگر سیم قدیمی، آن را بکشید تا همزمان با خروج سیم قدیمی، سیم جدید جایگزین آن شود. حال باید تمامی اتصالاتی که سیم باید به جعبه فیوز و کلید پریز داشته را دوباره ببندیم تا تمامی کار های تعویض سیم کشی ساختمان انجام شود.

در چه مواقعی باید سیم کشی برق ساختمان عوض شود؟

مراحل کامل تعویض سیم کشی ساختمان

قطعا شما باید دلایل کافی برای تعویض سیم کشی ساختمان داشته باشید. بنابراین ما در زیر تمامی مواردی که شما را مجاب به تعویض سیم کشی برق ساختمان می‌کند را عنوان کردیم تا در صورت مشاهده آنها نسبت به تعویض اقدام کنید.

  • فرسوده شدن سیم های برق
  • اتصالی کردن سیم های برق
  • پریدن فیوز ساختمان به طور مداوم
  • وجود نشتی یا برق دزدی در سیم کشی برق ساختمان

1- فرسوده شدن سیم های برق و عدم عبور جریان برق قوی

اگر شما صاحب یک منزل یا اداره قدیمی هستید و مشاهده می‌کنید که جریان برق دائما در حال ضعیف و قوی شدن است، ممکن است مشکل از فرسوده بودن تمامی سیم و کابل های ساختمان باشد. سیم و کابل ها دارای عمر مفید هستند و زمانی که از این زمان گذشته باشد، کارایی خود را از دست خواهند داد. در این مواقع معمولا سوختگی های کلید و پریز ساختمان و حتی اتصالی کردن لوازم برقی ساختمان به وفور دیده خواهد شد.

2- اتصالی کردن سیم های برق ساختمان

زمانی که ساختمان شما نیاز به تعویض سیم کشی داشته باشد، اتصالی های زیادی صورت می‌گیرد. این نشان دهنده تمام شدن عمر مفید سیم و کابل هاست که دردسر های بسیار زیادی مانند از بین رفتن سطح روکش سیم ها و ایجاد آتش سوزی در ساختمان خواهد داشت.

3- پریدن فیوز در ساختمان به طور مداوم

مراحل کامل تعویض سیم کشی ساختمان

قطعا در طول زمان فیوز ساختمان ممکن است به دلایل مختلفی بپرد ولی اگر این پریدن فیوز بخاطر خرابی آن نباشد و دلیل واضحی وجود نداشته باشد، یکی از راه حل ها تعویض سیم کشی ساختمان است. البته ممکن است که این پریدن فیوز به دلیل ایراد در فیوز مینیاتوری باشد ولی اگر مداول در حال تعویض فیوز هستید باید به فکر تعویض سیم کشی برق ساختمان باشید.

4- وجود برق دزدی در سیم کشی برق ساختمان

برق دزدی به معنای این نیست که شخصی در حال دزدین برق ساختمان شماست. بلکه به معنی وجود نشتی در نقطه از برق ساختمان است. در زمان هایی که نشتی برق وجود داشته باشد، قبض برق شما به مراتب بیشتر از ماه های سابق خواهد آمد. بنابراین ابتدا مطمئن شوید که برق دزدی دلیلش چیست و زمانی که مطمئن شدید مشکل از کنتور یا هر چیز دیگری نیست، نسبت به تعویض سیم کشی ساختمان اقدام کنید.

سخن آخر

ما در این مقاله سعی کردیم تمامی مراحل تعویض سیم کشی ساختمان را به شما عزیزان عنوان کنیم. همچنین آموختیم که دلایل مختلفی برای انجام امور تعویض سیم کشی برق ساختمان وجود دارد. بنابراین در صورت مشاهده هرگونه از مواردی که مطرح شد هر چه سریع تر نسبت به تعویض آن اقدام کنید تا دچار مشکلات بزرگ جانی و مالی در آینده نشوید. ممنونیم که تا به اینجا همراه ما بودید. امیدواریم که توانسته باشیم تا به شما در بحث تعویض سیم کشی برق ساختمان کمک کنیم.

 

 

5/5 - (2 امتیاز)
پشتیبان سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *