فنر سیم‌کشی برق چیست؟ کاربرد انواع فنر

فنر سیم کشی چیست؟

یکی از ابزار های بسیار مهم و کابردی در زمینه های برقی، فنر سیم‌کشی میباشد. همانطور که میدانید تمامی سیم های ساختمان که در دیوار، کف و سقف کار شده اند، با لوله های برق محاصره شده اند تا تا حد ممکن از آسیب رسیدن به سیم و کابل ها جلوگیری شود. بنابراین برای هدایت کامل سیم ها از داخل لوله های برق نیاز به ابزاری بود که این کار را به راحتی انجام داده و برقکار ها را از صرف زمان زیاد جهت هدایت سیم ها داخل لوله دور کند. این ابزار فوق العاده فنر سیم‌کشی نام دارد.

معرفی فنر سیم‌کشی

این کالا به عنوان یک ابزار بسیار کاربردی در صنعت برق بحساب می‌آید که تحولی عظیمی را در این صنعت ایجاد کرده است. فنر سیم‌کشی یا به عبارت دیگر کابل کش، یک ابزار برای کشیدن سیم‌ و کابل های برقی از داخل لوله‌های برق میباشد. این فنر های سیم‌کشی معمولاً از جنس فنر فولادی تولید شده که انعطاف پذیری بسیار بالایی دارد و قادر به عبور از مناطق پر پیچ و خم لوله های برق میباشد. این ابزار به دلیل کاربرد بسیار زیاد در زمینه‌های مختلف برقی، اهمیت بسیار زیادی دارد و ما قصد داریم تمامی ویژگی ها و کاربرد های آن را به شما عزیزان بیان کنیم.

 

کاربردهای فنر سیم‌کشی

فنر سیم کشی چیست؟

در کل میتوان گفت که از فنر های سیم‌کشی در تمامی امور مربوط به برق میشود استفاده کرد ولی معمولا کاربرد فنر سیم‌کشی در سه دسته تقسیم میشود:

کاربرد فنر سیم کشی برق در ساختمان

چه در زمان ساخت و ساز و چه در زمان بازسازی ساختمان، فنر سیم‌کشی کاربرد بسیار زیادی دارد. در این پروژه ها به دلیل استفاده از لوله های برق، حتما باید برای سریع تر شدن روند سیم کشی از این ابزار استفاده کرد.

کاربرد فنر سیم‌کشی در صنعت خودرو سازی

در خودرو سازی نیز مانند ساختمان به دلیل وجود لوله ها و خرطومی های برق میبایست برای رد کردن سیم های خودرو از داخل لوله ها (که دارای پیچ و خم بسیار زیادی هستند) از فنر سیم‌کشی استفاده کرد

صنایع الکترونیک

صنایع الکترونیک بسیار گسترده بوده و همانطور که انتظار میرود برای تمامی بخش هایی که از لوله های برق استفاده میشود، قطعا استفاده از یک فنر سیم‌کشی

مزایای استفاده از فنر سیم‌کشی

فنر سیم کشی، ابزاری ساده اما کاربردی است که در سیم کشی های توکار، نقشی کلیدی ایفا می کند. این وسیله که از یک نوار فلزی انعطاف پذیر تشکیل شده است، عبور سیم ها از داخل لوله های برق را آسان و سریع می کند. استفاده از فنر سیم‌کشی به افزایش سرعت و کارایی در نصب و اتصال سیم‌ها و کابل‌های الکتریکی کمک می‌کند. استفاده از این ابزار به کاهش زمان و هزینه در نصب و تعمیرات الکتریکی کمک می‌کند.

همچنین از فنر سیم‌کشی به کاهش خطرات ناشی از تماس مستقیم با سیم‌ها و کابل‌های الکتریکی کمک می‌کند. استفاده از این ابزار، خطر برق گرفتگی و آسیب به سیم ها را کاهش می دهد و ایمنی کار را افزایش می دهد.با وجود مزایای فراوان، استفاده از فنر سیم کشی نیازمند مهارت و تجربه است.

کاربردهای فنر سیم کشی

فنر سیم کشی چیست؟

  • عبور دادن سیم ها از داخل لوله های برق

کاربرد اصلی فنر سیم کشی، تسهیل عبور سیم ها از داخل لوله های برق، به خصوص در مسیرهای پیچیده و غیرقابل دسترس است.

  •  افزایش سرعت 

استفاده از فنر سیم کشی، سرعت سیم کشی را به طور قابل توجهی افزایش می دهد.

  • کاهش آسیب به سیم ها

فنر با عبور از داخل لوله و ایجاد مسیری صاف، از ساییدگی و آسیب به سیم ها جلوگیری می کند.

انواع فنر سیم کشی چیست؟

فنر های سیم کشی در مدل های مختلفی تولید میشوند و برقکار باید با توجه به خصوصیات و ویژگی های بخش مربوط به سیم کشی، بهترین نوع از فنر سیم‌کشی را انتخاب کند. هر کدام از این ابزار ها دارای انعطاف پذیری، سطح مقطع و قیمت های متفاوتی هستند که در ادامه به معرفی هر کدام میپردازیم.

فنر فلزی

میتوان به عنوان اولین نمونه فنر سیم‌کشی به فنر فلزی اشاره کرد. همانطور که از اسم آن پیداست جنس این فنر از فلز آهن بوده و مقاومت بسیار بالایی دارد. سطح مقطع آن کاملا تخت است و به دلیل مقاومت بسیار بالا در برابر فشا و قیمت ارزان، مورد استقبال بسیاری از برقکاران بوده است.

فنر سیم بکسلی با روکش فلزی

این مدل از فنر  با توجه به استفاده از مغزی سیم بکسل و عایق فلزی خود باعث شده تا مقاومت این فنر به شدت افزایش پیدا کرده و در زمان عبور از لوله های برق، عملکرد نسبتا مناسبی داشته باشد. همچنین طراحی منحصربفرد این فنر سیم‌کشی باعث شده تا کار سیم کشی ساختمان بسیار آسان شود.

فنر سیم بکسلی با روکش پلاستیکی

یکی دیگر از پر کاربرد ترین فنر های سیم‌کشی، سیم بکسلی با روکش پلاستیکی میباشد. این مدل از فنر ها مانند مدل قبلی از مغزی سیم بکسل استفاده شده است ولی تنها تفاوت آن این است که بجای عایق فلزی، عایق پلاستیکی بکار رفته شده است. این فنر ها دارای سطح مقطع گرد مانند بوده که باعث راحتتر عبور کردن آن از میان انواع لوله ها و خرطومی های برق میشود. مقاومت این فنر سیم‌کشی بسیار بالا بوده و میتواند نیروی کشش زیادی را تحمل کند.

فنر سیم‌کشی قاب دار

این فنر ها دقیقا مانند متر های جمع شونده عمل میکنند و با توجه به ویژگی های منحصر بفرد خود، براحتی جمع شده و باز میشوند. ضخامت این فنر سیم‌کشی کاملا استاندارد بوده و همین موضوع باعث مقاومت بالای آن در برابر ضربه شده است و تا نمیشوند. یکی دیگر از ویژگی های فنر سیم کشی قاب دار این است که به دلیل استفاده از عرض 3 میلیمتر و ضخامت 3/1 میلیمتر، در زمان کشش فنر توسط برقکار، آسیبی به دست او نمیزند.

فنر سیم‌کشی قاب دار در 4 متراژ 15 متری، 20 متری، 30 متری و 50 متری تولید میشوند و شما میتوانید با توجه به نیاز خود یکی را خریداری کنید.

نکاتی در مورد استفاده از فنر سیم کشی

 فنر سیم کشی چیست؟

قبل از استفاده از فنر، مسیر عبور سیم ها را بررسی کنید و مطمئن شوید که هیچ گونه مانعی در مسیر وجود ندارد. از فنر مناسب با نوع لوله برق و قطر لوله استفاده کنید.برای جلوگیری از آسیب به سیم ها، از خم کردن بیش از حد فنر خودداری کنید.در هنگام عبور دادن سیم ها از داخل لوله، مراقب باشید که فنر به سیم ها آسیب نرساند. بعد از استفاده از فنر، آن را تمیز کنید و در جای مناسب نگهداری کنید. با رعایت این موارد از آسیب های احتمالی جبوگیری فرمایید.

جمع بندی و نکات کلی

در آخر باید بیان کنیم که، فنر سیم‌کشی به عنوان یک ابزار اساسی و ضروری در صنایع مختلف از جمله سیم کشی الکتریکی،سیم کشی ساختمان و خودروسازی، نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. این ابزار با کمک به کشش و سفت کردن سیم‌ها و کابل‌های الکتریکی، به افزایش کارایی و کاهش هزینه‌ها و خطرات مرتبط با نصب و تعمیرات الکتریکی کمک می‌کند. به طور کلی، استفاده از فنر سیم‌کشی می‌تواند عملکرد و ایمنی در انجام فعالیت‌های مرتبط با نصب و اتصالات الکتریکی را بهبود بخشد. برای اطلاعات بیشتر درباره هر محصولی از جمله فنر سیم کشی  و خرید با کارشناسان مجموعه آسمان سمنان تماس حاصل فرمایید.

 

 

 

 

 

 

به این مقاله امتیاز دهید
پشتیبان سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *